قابل توجه دانشجویان متقاضی وام شهریه
توضیحات کلی:
به اطلاع میرساند؛ زمانبندی ثبت درخواست وام در سامانه صندوق رفاه در بازههای معینی در نظر گرفته میشود. از آنجا که این بازه، مصوب اداره کل صندوق رفاه دانشجویی میباشد، هیچگونه اغماض در تمدید آن لحاظ نخواهد شد. بنابراین دانشجویانی که در طول این مدت اقدام به ثبت درخواست وام شهریه خود نکنند؛ از تسهیلات مذکور برخوردار نمیشوند.
وام شهریه دانشجویی برای مقطع کارشناسی پیوسته حداکثر 3 میلیون تومان و برای مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 5 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. با توجه به محدودیت اعتبار در نظر گرفته شده برای موسسه، اولویت پرداخت وام با افرادی است که سریعتر اقدام به ثبت درخواست خود نمایند.
تسهیلات وام برای دانشجویان موسسه عمران و توسعه صرفا وام شهریه در نظر گرفته شده است. به این ترتیب که پس از درخواست دانشجو و تائید از سوی صندوق رفاه، وام به حساب موسسه واریز و از مبلغ شهریه دانشجو کسر خواهد شد.
دانشجویان کارشناسی پیوسته در طول تحصیل خود حداکثر 8 بار، دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد نیز حداکثر 4 بار میتوانند از تسهیلات وام شهریه استفاده نمایند. ضمنا هر دانشجو در طول ترم، تنها قادر به ثبت یک درخواست وام میباشد.
وام شهریه صندوق رفاه به صورت قرض الحسنه بوده و تنها شامل 4 درصد کارمزد میباشد. این کارمزد مطابق با بند 3 ماده 7 آئیننامه پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشجویی به ترتیب ذیل محاسبه میشود.

مراتب ثبتنام در سامانه صندوق رفاه:
- دانشجویانی که تا به حال درخواست وام نکردهاند؛ میبایست در ابتدا وارد سامانه صندوق رفاه به نشانی https://refah.swf.ir/ شوند.
- در مرحله بعدی، این دانشجویان لازم است تا با کلیک بر روی ایجاد ثبت کاربر جدید، در سامانه اقدام به ثبتنام نمایند. کلیه دانشجویان نیز در صورت فراموشی رمز عبور و یا اقدام برای اولین ورود به سامانه، میتوانند از طریق کلیک بر روی گزینه فراموشی رمز عبور اقدام نمایند. آموزش مصور این مرحله
- در گام بعدی، دانشجویان لازم است تا مشخصات خود را به طور دقیق در سامانه خود ثبت نمایند. لازم به ذکر است که عواقب هر گونه اشتباه در وارد کردن اطلاعات به عهده دانشجو میباشد. از این رو لازم است تا دانشجویان، در وارد کردن اطلاعات مورد نظر دقت لازم را داشته باشند. ضمنا شایان ذکر است که در این مرحله ثبت شماره حساب و شماره شبا نزد بانک تجارت (به نام دانشجو) در سامانه صندوق رفاه اجباری است. آموزش مصور این مرحله
مدارک مورد نیاز برای درخواست وام:
- پس از ورود دانشجویان به سامانه صندوق رفاه، در سربرگ تسهیلات، کلیه دانشجویان موظف به بارگزاری سند تعهد میباشند.
شایان ذکر است دانشجویانی که از قبل این سند را بارگزاری نمودهاند؛ دیگر نیازی به انجام این مرحله نخواهد بود.
دانشجویان میتوانند با مراجعه به این لینک 3 سند تعهد را دریافت و به همراه یک ضامن به یکی از دفاتر رسمی مراجعه و نسبت به تنظیم سند مذکور اقدام نمایند. لازم به ذکر است که سند تعهد میبایست دارای رمز تصدیق معتبر و شناسه سند باشد. شناسه سند نیز باید با سال تنظیم سند و سپس عدد 921 آغاز شود (به طور مثال 140292100000000000). ضمنا در این سند، قسمت متعهد له ثابت و صندوق رفاه دانشجویان میباشد. لذا دانشجویان به هیچ عنوان نباید در این قسمت و سایر بندهای ذکر شده، تغییراتی ایجاد نمایند و صرفا اطلاعات خواسته شده در مورد متعهد و ضامن را تکمیل کنند. پس از تنظیم سند فوق در دفاتر رسمی، دانشجویان موظفاند تا سند مذکور را به کارشناس امور دانشجویان (آقای کاتبی) تحویل دهند. پس از تائید ایشان، دانشجویان میتوانند نسبت به بارگزاری سند تعهد در سامانه صندوق رفاه اقدام نمایند. آموزش مصور این مرحله
- یک ضامن معتبر به همراه حکم کارگزینی دارای شناسه کارمندی (با مهر و امضای زنده). لازم به ذکر است که ضامن معتبر دارای شرایطی بوده که در تصویر زیر شرایط آن قید شده است. بدیهی است هر ضامنی که دارای این شرایط نباشد، مورد تائید قرار نخواهد گرفت. از این رو توصیه میشود تا دانشجویان قبل از اقدام برای تنظیم سند تعهد، مدارک ضامن را جهت تائید به سمع و نظر کارشناس امور دانشجویی (آقای مهندس کاتبی) برسانند. دانشجویانی که از قبل این سند را تهیه کردهاند؛ دیگر نیازی به اخذ ضامن جدید ندارند.
فرم خای مورد نیاز:

مراحل درخواست وام:
پس از ورود دانشجویان به سامانه صندوق رفاه و بارگزاری سند تعهد مطابق با آنچه در بالا ذکر شده است، در سربرگ تسهیلات، قسمت درخواست وام، دانشجویان میتوانند وام خود را ثبت نمایند. ضمنا بارگزاری مدارک ضامن نیز در این بخش صورت میگیرد. آموزش مصور این مرحله
یادآور میشود که کلیه مراحل قید شده در بالا میبایست در بازه زمانی اعلام شده صورت گیرد. در غیر اینصورت دانشجو از وام شهریه در آن ترم محروم خواهد بود. ضمنا یادآور میشود با توجه به محدودیت اعتبار در نظر گرفته شده برای موسسه، اولویت پرداخت وام با افرادی است که سریعتر اقدام به ثبت درخواست خود نمایند.
نکته مهم:
دانشجویان موسسه عمران و توسعه تنها میتوانند از تسهیلات وام شهریه استفاده نمایند. لذا در مراحل درخواست وام، ضروری است تا دانشجویان نسبت به این موضوع دقت لازم را لحاظ کنند.
تذکر:
پس از ثبت در خواست وام توسط دانشجو، مراتب جهت بررسی توسط کارشناس امور دانشجویان به صندوق رفاه ارسال و در صورت موافقت با تقاضای وام از سوی صندوق رفاه، مبلغ مورد نظر در شهریه دانشجویان لحاظ میشود. لذا هرگونه اهمال در مراحل فوق توسط دانشجویان، منجر به رد درخواست وام آنها خواهد شد.
مراحل بازپرداخت تسهیلات:
دانشجویان پس از ثبت نهایی آخرین نمره، میتوانند با مراجعه به سامانه سما، اقدام به درخواست فارغالتحصیلی نمایند. علاوه بر مراتب خواسته شده در این مرحله، دانشجویانی که از صندوق رفاه وام اخذ کردهاند؛ میبایست ظرف حداکثر 9 ماه (زمان تنفس) نسبت به صدور دفترچه اقساط خود اقدام کنند. همچنین دانشجویان مکلفند بلافاصله پس از فارغالتحصیلی نسبت به پرداخت کارمزد 4 درصد و میزان 10 درصد از کل بدهی خود در سامانه صندوق رفاه اقدام نمایند. در صورتی که دانشجویان نسبت به پرداخت این دو مورد کوتاهی کنند؛ مراحل فارغالتحصیلی آنها توسط کارشناس امور دانشجویان تائید نخواهد شد. آموزش مصور این مرحله همچنین دانشجویان میبایست در طول تعیین وضعیت بدهی خود در سامانه صندوق رفاه، به نکات ذیل توجه نمایند:
- اگر دانشجویی قصد ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را دارد؛ بدهی ایشان مطابق با جدول ذیل تعیین تکلیف میشود.
- اگر دانشجویی قصد اعزام به خدمت سربازی را دارد؛ تا حداکثر 3 ماه بعد از فارغالتحصیلی میبایست وضعیت اعزام خود را در سامانه صندوق رفاه دانشجویان ثبت کند.
- آغاز شروع اقساط وام شهریه برای دانشجویان ذکور مشمول، 6 ماه پس از اتمام دوره سربازی است. مبنای دوره خدمت سربازی توسط سازمان نظام وظیفه عمومی تعیین میشود.
- اگر دانشجوی مشمول به هر دلیلی بعد از اتمام درس خود به خدمت سربازی اعزام نشود و مشمول تاخیر غیر قانونی باشد؛ حداکثر تا یک ماه موظف است تا مراتب را به کارشناس امور دانشجویی موسسه و سامانه صندوق رفاه اعلام کند. در غیر اینصورت برای ایشان دفترچه تک قسط صادر و دانشجو ملزم است تا کل بدهی خود را به صورت یکجا پرداخت نماید.
- اگر دانشجوی مشمول به هر دلیلی بعد از اتمام درس خود، قبل از اعزام به خدمت سربازی و یا در حین خدمت سربازی معاف شود؛ حداکثر تا یک ماه موظف است تا مراتب را به کارشناس امور دانشجویی موسسه و سامانه صندوق رفاه اعلام کند. در غیر اینصورت برای ایشان دفترچه تک قسط صادر و دانشجو ملزم است تا کل بدهی خود را به صورت یکجا پرداخت نماید.
- به غیر از موارد 1 و 2، دانشجویان تا 9 ماه فرصت دارند تا نسبت به تعیین وضعیت اقساط خود در سامانه صندوق رفاه اقدام کنند. در غیر اینصورت برای ایشان دفترچه تک قسط صادر و دانشجو ملزم است تا کل بدهی خود را به صورت یکجا پرداخت نماید.
تذکر مهم:
در هر 3 مرحله فوق، پرداخت کارمزد 4 درصد و میزان 10 درصد از کل بدهی، بلافاصله پس از فارغالتحصیلی الزامی است.
- دانشجویان اخراجی، انصرافی و دانشجویان انصرافی متقاضی مدرک معادل (به طور مثال دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته که بعد از انصراف تقاضای مدرک کاردانی را دارند) میبایست پس از انصراف یا اخراج، بلافاصله کل بدهی خود به صندوق رفاه را تسویه نمایند. در غیر این صورت با انصراف ایشان موافقت نخواهد شد.
- در تمامی موارد اشاره شده 1 تا 4 اگر دانشجویی در مقطع قبلی خود نیز از تسهیلات وام دانشجویی بهرهمند شده باشد، لازم است تا علاوه بر پرداخت بدهی آخرین مقطع، تمام بدهیهای مقاطع قبلی خود را نیز تسویه نماید. در غیر اینصورت به ایشان دانشنامه اعطا نخواهد شد.
- اگر دانشجویی به هر دلیلی اقساط خود را پرداخت نکند و یا در پرداخت 10 قسط متوالی تاخیر ایجاد کند؛ برای ایشان دفترچه تک قسط صادر و دانشجو ملزم است تا کل بدهی خود را به صورت یکجا پرداخت نماید.
نکته مهم:
فارغالتحصیلان پس از اتمام تسویه حساب کامل با صندوق رفاه، لازم است تا به همراه پرینت برگه تسویه (شامل اعلام مانده بدهی صفر و درج وضعیت تسویه) به کارشناس امور دانشجویی موسسه مراجعه کنند. پس از تائید پرینت برگه تسویه حساب توسط کارشناس موسسه، دانشجویان میتوانند نسبت به دریافت دانشنامه اقدام نمایند.