معرفی و اهداف انجمن:

انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری موسسه ای غیرانتفاعی است که با مجوز معاونت پژوهشی مزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را برای مدت نامحدود آغاز کرد.

این انجمن با هدف گسترش و ارتقای اخلاق در علوم و فناوری ، توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به ارزش های اخلاقی در امور آموزش و پژوهش تاسیس شد. از نام انجمن پیداست که به طور ویژه هدف آن توجه به اخلاق در گستره علم و فناوری است که سرفصلهایی چون؛ اخلاق حرفه ای، اخلاق در پژوهش، اخلاق در آموزش، اخلاق در زمینه های تخصصی، اخلاق در زمینه های نوین، اخلاق و جامعه را شامل می شود. همچنین انجمن با هدف گسترش ارتباطات و مبادلات فکری ، علمی و فرهنگی میان اندیشمندان، صاحبنظران، فلاسفه، عالمان دینی و متخصصان حوزه فناوری شروع به فعالیت نمود. بنابراین، رسالت انجمن، اعتلای موازین اخلاقی و معنویت در مجامع و نهادهای مختلف علمی ، اجرایی و تخصصی کشور و فرهنگ عمومی جامعه است.

هیات موسس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در آغاز عبارت بودند از: دکتر مصطفی معین، دکتر جعفر میلی منفرد، دکتر محمد توکل، دکتر یوسف ثبوتی، دکتر احمد جلالی، دکتر سعید سمنانیان، دکتر محمد حسین صنعتی، دکتر داریوش فرهود، دکتر سید مصطفی محقق داماد و دکتر رضا مکنون .

 

از جمله استان هایی که در آن، واحد استانی انجمن تشکیل شده است، استان همدان است. دبیرخانه شعبه انجمن اخلاق در استان همدان در موسسه آموزش عالی عمران و توسعه مستقر است.
دبیر این شعبه آقای دکتر منصور غلامی هستند.

 

ساختار و اهداف کمیته امور استانها:

هیات مدیره انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری با عنایت به ماموریت انجمن نمایندگانی در این مرحله برای آغاز فعالیت در ۸ استان مصوب نمود. اهم برنامه ها و فعالیتهای مربوط به کمیته امور استانها به شرح ذیل می باشد:
۱– تاکید بر بررسی و تدوین و ترویج اخلاق دانشگاهی و اکادمیک (آموزش، پژوهش، مدیریت، استادان جوان)
۲-بررسی و تدوین و ترویج اخلاق حرفه ای در رشته های علمی و تخصصی مختلف
۳-آسیب شناسی و شناخت مسائل و مشکلات اخلاقی در دانشگاه، آموزش و پرورش، ادارات دولتی و جامعه و ارائه راه حل
۴-نقش گفتگو در ریشه یابی و تعدیل خشونت، ایجاد امید و آرامش و نشاط در دانشگاه و جامعه
۵-کنشگری اخلاقی- مدنی در دانشگاه و نیز ایفای مسئولیت اخلاقی و اجتماعی دانشگاه و دانشگاهیان
۶- تمرکز بر موضوع “ازادی علمی و استقلال و خودگردانی دانشگاه” در میزگردها و همایش‌ها و دامن زدن به بحث و گفتگو در این زمینه
۷- چگونگی برنامه ریزی و شکل دهی به گفتمان و نهضت اخلاقی در دانشگاه و جامعه
۸- بررسی نقش اخلاق در کاهش شکاف های اجتماعی، ارتقای اعتماد و سرمایه اجتماعی
۹- بررسی موءلفه ‌های اخلاق دانشجوئی و نقش آن در پیشبرد اهداف دانشگاه
۱۰- بررسی و پیش بینی موضوع اخلاق در برنامه راهبردی دانشگاه